SESONGSTART 2016

21. FEBRUAR 2016

Lørdag den 20. Braket det løs! 38 aktive fra verdens beste buekorps stilte på linje, til tross for store snøbyer tidligere om morgenen, var det opplett da Skansens Bataljon marsjerte gjennom byens gater og smau. Marsjen gikk tradisjonen tro til Rothaugen skole, hvor det ble bespisning, og foreldregruppen hadde gjort klart for de 38 staute Skanseguttene.


De menige stilte på linje klokken 13:00, hvor turen gikk ned Skansesvingene og Vetrlidsallmenningen, før de tok turen innom Torgallmenningen. Derfra marsjerte de direkte til Rothaugen, via Øvregaten og Ladegårdsgaten.


De ankom Rothaugen en god stund etter klokken rundet 14:00, men alikavel i tide for de nytrekte pølsene som foreldregruppen hadde laget til og trekt. Foreldre, familie, gamlekarer, venner og andre som fulgte var også i forsamlingen på Rothaugen, hvor det var hotdog, brus, kaker og gode kjeks. I tillegg til presentasjon av Rådet, hadde de også den såkalte ‘Venstrom – Høyr om’ konkurransen, hvor en skal følge kommandoene til en offiser riktig. Gjør en feil, er en ute, til slutt står en igjen av de 4 deltakerne. og vinner.


Etter endt forsamling på Rothaugen, gikk marsjen direkte til Skansen, mens de på veien tok Sløyfen på Ladegården. 

Vel hjemme på Skansen ble det avsluttet med parade for fanen, utdeling av sesongprogram og varm kakao i Brannstasjonen.

En takk til alle som fulgte og bidro korpset på dets første marsjdag!

Skroll til toppen
Rull til toppen