sesongstart 2018

11. MARS 2018

Sesongen er i gang!


Lørdag den 10. Mars startet den 158. Sesongen til Skansens Bataljon. Med 37 av byens stiligste gutter på linje, strålte solen på korpset. Noen gamle sjeler ville sagt at sol på første marsjdag er et tegn på dårlig sesong, men foreløpig går det som smurt!


Korpset stilte opp klokken 13:00 på Skansen, og comeback-sjefen Andreas Lien talte til guttene. Programmet for dagen var tradisjonen tro, marsj til Rothaugen skole for bespisning. Med flott vær, flott buekorps, og en by med savn for lyden av trommer, var det ingen tvil om at slagerne måtte ta ekstra godt i så alle kunne ø høre

Bataljonen vendte teten ned svingene, og slagergjengen brakte løs. 


Det hadde vært tvil om hvordan været skulle bli. Det hadde snødd bare timer før marsjdagen begynte, men offiserer som var tidlig oppe, måkte snøen og skrapte bort isen på fortauet. 

Etter flott marsjering gjennom strøket for å komme seg til Rothaugen, kunne guttene få seg en hvil med nytrekte pølser og iskald brus. Rådet ble også introdusert, og sang Skansesangen, etterfulgt av diverse konkurranser for soldatene. Korpset returnerte etter litt til Skansen, hvor det var en vindstille parade, noe fanegarden ikke er vant til. 


Korpset trådte så av, og med det var sesongen begynt!

Skroll til toppen