OVERSKRIFT

18. MAI 2015

Jubileumsmåneden startet med en fantastisk oppvisningsdag på mulebanen. Men frem til Jubileet om 5 dager blir det vanskelig å toppe gårsdagens marsjdag!

 

Kanonsalutten gikk som rutinert klokken 07:00 med det staute Rådet på terrassen i Givakt! 

Like etter var det inn i bilene som stod klar for å kjøre rådet til offisersfrokost hos sjef Johan på Landås. Frokosten var flott, og med utvalget av mat kunne man nesten kalt det en 5 retters. En ting var klinkene klart; ingen offiserer skulle gå sulten på grunnlovsdagen.

 

Rådet returnerte til Skansen hvor soldater og slagere var begynt å komme opp, frokosten i leiligheten var begynt, og guttene fikk hotdogs servert ferskt før oppstilling.

 

Klokken 09:15 var Korpset oppstilt, fanegarden kom korpset imøte og bataljonen rettet seg så til bautaen for å hedre de falne Skansegutter. Så gikk tradisjonen tro teten videre til Christi Krybbe skoler.

I år marsjerte Skansen inn først, jubilanten må jo nesten det. Kort etterfulgt av Sandvikens og Fjeldets. Og da var det ikke lenge til den fantastiske slagerkonken tok av. Skanseguttene vant som alltid komfortabelt, men alle 3 slagergjenger stoppet opp og slo seg sammen for å overdøve Dræggeguttene da de kom forbi. Korpsene slo så hornmarsjen med Skansens hornblåser Truls, før de sluttet seg til prosesjonen.

 

Skanseguttene sto på gjennom hele dagen, været var ikke dårlig men så ut som det fort kunne bli det. Slagergjengen fikk mye skryt av 17. Mai-komiteen, og på tross av at det ene Norske flagget i fanegarden røk, klarte de å fikse det med noe tau fra veskebæreren.

 

Korpset returnerte til Skansen etter en flott marsjdag, med is og stolte Skanseforeldre. Det var ikke mye annet igjen utenom for sjefen å fortelle om den kommende store dagen. Jubileet skal feires, men på stiftelsesdagen skal det kun være en liten feiring, ettersom jubileum midt i ukedagene ikke er ideelt. Den store feiringen blir den 30. Mai. Men den marsjrapporten er ikke enda skrevet…

Skroll til toppen
Rull til toppen