OM KORPSETS SLAGERE

Buekorpsenes slagergjenger er byens tøffeste gutter. Slagergjenger har et brorskap som ikke kan ende. Mange soldater ser på offiserene som guder, isåfall kan ser de på slagerene som overguder!

For de fleste medlemmer er slagergjengen det endelige målet. Mange gutter lærer seg å slå litt før de kan bli slagere, for det handler ikke bare om å kunne slå, men også marsjere, holde takten, og holde ut marsjdagene med trommen i beltet. Derfor er de fleste slagere fylt 12 år gamle, og gjennomsnittsalderen ligger på 16-17 år. Skansens sin slagergjeng er kjent som en av de beste i byn, de har et mektig trøkk, og ikke minst har de byens flotteste og eneste paradetrommer i sølv. Hvis man noen gang er i tvil om hvilket buekorps man ser på, og slagergjengen kommer utrustet med sølvtrommer, er det ingen tvil om hvem man ser på. 

Slagergjengen er ikke bare de kuleste guttene i korpset, men også noen av de beste forbildene. De vet at de representerer Bataljonen hver gang de smeller til, og de er definisjonen av hvordan man skal være en god storebror. Det er et fantastisk miljø, og perfekt for litt eldre kjuagutter!

Slagere er menige medlemmer, men har 3 overordnede stillinger:

SLAGER

Slagere er også menige og har lik rang som soldater. I motsetning til soldatene går slagere med dressjakker i stedet for vindjakker. De har som soldatene 3cm hvite brede striper i buksene.

På skuldrene har de hvite epaletter med Skansefarger. De bærer hvite paradetrommer, men på store marsjdager er det sølvtrommene som skal henge i beltet.

Slagergjengen går samlet mellom 1. og 2. Kompani.

HORNBLÅSER

Hornblåser er første hakket opp i rang for slagergjengen. Selv om det er den laveste underoffisersstillingen i slagergjengen, er det kanskje den vanskeligste. Hornblåsere i Skansens bærer både tromme og hornet, som henger over skulderen. Like epaletter på skuldrene som slagere, og for å markere at de er underoffiserer har de et sort fløyelsbånd dekket med Skansestriper på begge ermene.

Det kan være opp til to Hornblåsere i Skansen

STOKKEBÆRER

Stokkebæreren går fremst i slagergjengen. Han har lik uniform som vanlige slagere, men bærer ikke tromme. Tidligere var dette det man kalte Tamburmajor, men den tittelen tilfaller nå offisersslageren som leder slagergjengen. Stokkebæreren går fremst, og bruker stokken til å signalisere om bytte av marsjer og når slagergjengen skal svinge. 

 

Det er kun en stokkebærer i alle buekorps.

FØRSTESLAGER

Førsteslageren er Slagergjengens nestleder. Han har høyest rang av alle underoffiserene, og fungerer som kommandanten av slagergjengen. Førsteslageren er Tamburmajorens høyre hånd, og hjelper til med å holde kontroll på oversikten av trommer, og hjelper til med slagergjengens opplæring og er også som regel neste i rekken til å bli Tamburmajor.

Førsteslageren har dressjakke uten epaletter, men med fløyelsbånd på ermene. Oppå det har han Skansebånd midt på stoffet med et vinklet skansebånd fra det første opp til toppen.

Skroll til toppen