SØNDAGSKORPSENE SAMLES!

1. MAI 2016

Den 9. Marsjdag, 30. April,  satte Bataljonen årets rekord i antall Skansegutter på linje. Man kunne telle hele 41 staute gutter på Skansen. Blant slagergjengen var det også årets høyeste foreløpige antall, med 11 slagere på linje.


De menige møtte opp på Skansen klokken 15:00. Marsjen startet like etter klokken 15:15 hvor turen gikk direkte til Festplassen, via Kong Oscars gate.

På Festplassen skulle de møte 6 andre Søndagskorps, for en fellesmønstring for Søndagskorpsene. Ved ankomst stilte alle buekorpsene seg i en hestesko, hvor det ble sjef og adjutant for front, for å organisere hvordan de skulle gjennomføre marsjen gjennom sentrum.


Alle buekorpsene samlet seg i ett stort korps. Først i rekken gikk de 7 sjefene, så kom adjutantene bak dem, deretter hellebarder og bajonettbærere, så fanegarden, soldater og til slutt slagerne. Marsjen gikk fra Festplassen og gjennom Begren via Engen, Teatergaten i retning Strandgaten. Der svingte de inn og svingte mot Torgallmenningen. Derfra ble det marsjert tilbake til festplassen. Her separerte korpsene seg. Det vle sjefer og fanebærere gikk for front, og felles faneparade før marsjen gikk tilbake til Skansen.


Tilbake på Skansen 17:45, ble det avsluttet med parade for fanen, og hotdog og saft til de aktive. Som vanlig var været med oss, selv om skyene sperret for solen.

Skroll til toppen
Rull til toppen