OM KORPSETS SOLDATER

Soldater er kjernen i Buekorps, uten dem hadde ikke tradisjonen kunne holdt seg gående.

De fleste som begynner i buekorps, begynner som soldat, hvor aldersgrensen er året man fyller 7 år/ Begynner i 2. Klasse på Barneskolen. Korpsets aktiviteter sentreres hovedsakelig for soldatene, og formålet er å gjøre de til unge menn med gode verdier og et brorskap som varer livet ut. De fleste soldater har lyst å bli slagere når de blir eldre, men noen velger å klatre opp rangsstigen og bli Bataljonens neste ledere, offiserene som skal lære opp den neste generasjonen av soldater og slagere.

Soldater er korpsets menige stilling, men har 3 overordnede stillinger:

SOLDAT

Soldater er buekorpsets menige. De blir fordelt i pelotonger (grupper). Det er fire pelotonger, delt opp på 2 kompanier. 1. 2. 3. og 4. Pelotong, hvor 1. og 2. Pelotong danner 1. Kompani, og 3. og 4. Pelotong danner 2. Kompani.

Soldater har sort vindjakke, hvitt Skansebelte, hue med Skansebånd, bue med røde og grønne sløyfer, og sort bukse med hvite striper.

SISTESOLDAT

Sistesoldaten er det første steget opp i rang fra soldat. De går bakerst i pelotongen og har ansvar for å passe på at soldatene bakerst i pelotongen ikke faller etter. Det skal være 5 Siste soldater i korpset totalt. 1 i hver pelotong, ved unntak av 4. Pelotong der det skal være 2.

Lik uniform som soldat, med vinkel i Skansefarger på venstre skulder.

HALVTROPPSJEF

Halvtroppen er pelotongenes midtspiller. Han har sammen med troppsjefen ansvar for å passe på soldatene rundt seg. Under marsjering går han i midten av pelotongen og passer på at alle holder gelleddene. Det er 4 halvtroppsjefer, 1 i hver pelotong.

Lik uniform som soldat, med et sort fløyelsbånd dekket med Skansestriper på begge ermene.

TROPPSJEF

Troppsjef er den høyeste stillingen en kan oppnå som soldat. Han går fremst i pelotongen og leder vei sammen med pelotongsjefen. Han har ansvar for alle i pelotongen sin, holder kontroll over buene når korpset trer av, og fungerer som pelotongsjefen sin høyre hånd

Lik uniform som soldat, med et sort fløyelsbånd dekket med Skansestriper på begge ermene. På buen er det festet et skjold, markert med pelotongen troppen hører til i.

 

Skroll til toppen