STIFTELSESDAGEN 2021

24. MAI 2021

Lørdag den 22. Mai feiret Skansens for sin hundrede og sekstiførste gang stiftelsesdagen sin.

 

34 Staute Skansegutter stilte i år for å feire den store dagen. Også i år måtte dagen til med en litt annerledes rute enn det normale. Ingen runde i strøket og ingen fellesmarsj med Gamlekarforeningen. Men gøy, er det ingen tvil om at det skulle bli i år.

 

Bataljonen stilte tidlig på linje for å rekke de kommende aktivitetene. Ned svingene gikk teten, men stoppet opp ved nedre Fløibanestasjon. Destinasjonen var Brushytten, men korpset skulle ikke marsjere opp. Ved ankomst på øvre stasjon skulle guttene ikke inn på Fløyresturanten som i fjor, men marsjen gikk opp grusbakkene mot ett av Bataljonens mest kjente minnemerker. 

 

På programmet stod konkurranse og grilling. Gamlekarene stilte strekt med hjelp av organiseringen og forberedelsene selv, og offiserene skulle styre programmet. Rebusløp med poster for forskjellige konkurranser som kubb, dartkast, quiz og mye mer skulle avgjøre hvilket lag av Skansegutter som skulle få premie ved slutten av dagen. 

 

Med fint vær koste guttene seg ute på plassen foran hytten, mens Hyttestyret stod bak med grillen og gjorde klart til måltidet for dagen. Hotdogs og hamburger var dagens meny, og ikke minst is og brus! Så mye is at de måtte takke nei når de ikke orket mer. Med litt tipsing fra gamlekarene tok også offiserene seg friheten til å kjøle ned sjefen, en smakebit av sesongavslutningen. 

 

På veien ned fikk guttene bytte litt på roller, og mange viste glimt av kommende offiserer og slagere, og kanskje til og med en sjef. Marsjen tilbake gikk hele veien ned fra Brushytten til Skansen og på veien ned fikk slagergjengen gått gjennom så å si hver marsj i arsenalet sitt, og ikke lenge etter ankom bataljonen på Skansen igjen. Her skulle vinnerene kåres før avtreding og i år stakk lag 6 av med seieren og fikk flotte premier av typen Freia. Etterfulgt av en flott parade som til neste år forhåpentligvis skal være felles med foreningen, trådte Skansens av for denne dagen.

Skroll til toppen